Recepta estiuenca: Montadito Granblau de Bacallà amb Samfaina

Written by GranBlau on julio 28th, 2014. Posted in Receptes GranBlau

Montadito GranBlau de Bacallà

GranBlau et suggereix una tapa saborosa, lleugera, fàcil de fer, i molt saludable

Avui, Montadito Granblau de Bacallà amb Samfaina

Una tapa saborosa i saludable !!

Ingredients per a 4 persones

70 g de ceba

1 o 2 grans d’all

1 pebrot vermell

½ carbassó

½ albergínia

2 tomàquets de branca

40 ml d’oli d’oliva

200 ml d’oli de gira-sol

50 g de farina

1 branca de farigola

1 fulla de llorer

 Samfaina

360 g de bacallà dessalat

100 g de farina

1 barra de pa

250 ml d’oli d’oliva

Preparació.

  • Cremeu, si és possible, la pell de pebrot en un fogó de la cuina.Això ho heu de fer fent girar el pebrot damunt del foc fins que aconseguiu cremar-li tota la pell, o bé amb l’ajuda d’un bufador de cuina. Una vegada s’hagi refredat el pebrot, traieu-li la pell amb l’ajuda d’una mica d’aigua.
  • Talleu la ceba i ofegueu-la en oli fins que sigui daurada. A continuació, afegiu-li l’all picat i després el pebrot tallat a trossets, i cuineu-los durant uns minuts. Escaldeu els tomàquets en aigua bullint, retireu i refredeu en aigua amb gel. Traieu la pell i les llavors dels tomàquets, talleu-los a daus i afegiu-los al sofregit, juntament amb la farigola i el llorer. Afegiu-hi sal i deixeu-ho coure tot a foc moderat.
  • Talleu a daus el carbassó i l’albergínia pelada, saleu, passeu per farina i fregiu per torns en oli de gira-sol. Quan s’hagin daurat, retireu-los i assequeu-los amb paper de cuina.
  • Quan el sofregit sigui ben cuit, incorporeu-hi el carbassó i l’albergínia fregits, deixeu-ho coure 2 minuts i retireu.
  • Talleu el pa en diagonal.
  • Talleu el bacallà en porcions de 30 g, passeu-les per farina i fregiu-les en oli. Retireu-les i assequeu-les amb paper de cuina. Escalfeu la samfaina i repartiu-la sobre les llesques de pa, i al damunt de cada llesca col·loqueu-hi un tall de bacallà fregit.

    Què us sembla??  Bon profit!!