Avuí per sopar, Rap del Cantàbric amb Coulis de Tomàquet i Bròcoli. Un plat lleuger i boníssim!

Written by GranBlau on febrero 6th, 2015. Posted in Receptes GranBlau, Uncategorized

 

Rap del Cantàbric GranBlau  amb verduretes de temporada i coulis de tomàquet

Rap del Cantàbric GranBlau amb verduretes de temporada i coulis de tomàquet

 

 

El sopar ha de ser lleuger, diuen els expert en nutrició. Però un plat baix en calories no ha de ser avorrit.
Us ho demostrem amb aquesta recepte a base de Rap del Cantàbric i verdures i hortalisses de temporada.

Avui, rap amb coulis de tomàquet, coliflor i bròcoli!

El rap és un peix blanc amb molt poc greix i molt nutritiu amb proteïnes d’alt valor biològic.

Si a això hi afegim les propietats anticancerígenes i antioxidants de tomàquets  i cols, tenim una combinació molt saludables per a grans i petits:

Ingredients

6 tomàquets de branca

1 manat de cebes tendres

20 ml d’oli

12 g de sucre moreno

Sal

Coulis de tomàquet

12 medallons de rap de 60 g

150 g de bròcoli

150 g de coliflor

40 ml d’oli d’oliva

Sal

Pebre blanc mòlt

Preparació

Tritureu bé els tomàquets i feu-los passar per un colador. Talleu la ceba tendra, ofegueu-la amb l’oli i seguidament afegiu-hi el tomàquet i feu-ho coure fins que s’espesseixi. Rectifiqueu de sal i de sucre.

Coleu la salsa i reserveu-la.

Feu coure el bròcoli i la coliflor en aigua salada, i una vegada estiguin a punt refredeu-los amb aigua freda i gel. Pinteu els medallons de rap amb l’oli i feu-los coure a foc fort en una paella. Quan estigui cuit el peix, saleu-lo.

Per acabar, escalfeu el coulis de tomàquet i emplateu. Col·loqueu el rap al centre, envolteu-lo amb el bròcoli i la coliflor i salsegeu amb el coulis.

 

Bon profit!

 

 

Tags: , , , , , ,